Moto2 | GP van Australië

28 oktober 2019
Terug naar overzicht

Lüthi schittert als derde op het Australische podium.

Tom Lüthi stormde, op Phillip Island achter het top KTM-duo, naar zijn tweede podium op rij en behoudt zo de tweede plaats in het Moto2 Wereldkampioenschap. Het was ook een sterke race voor Marcel Schrötter, die negen plaatsen in de Grand Prix van Australië inhaalde en op de elfde plaats over de finish kwam.

De storm van zaterdag en de regenwolken waren verdwenen en niets stond een spannende racedag op het circuit van Phillip Island in de weg.

Tom Lüthi had tijdens de warming-up op zondagochtend zijn weg terug gevonden naar een ritme zo sterk als in Motegi een week geleden en hij wist dat het ook een goede race in Australië kon zijn.

Na een geweldige start vanaf de elfde positie, had de Zwitser het geluk om veilig weg te komen van een botsing van Luca Marini en Marco Bezzecchi vlak voor hem in bocht vier. Vervolgens reed de Intact GP rijder op de vierde plaats achter Jorge Navarro, die hij in het midden van de race inhaalde en daarna achtervolgde hij het topduo Brad Binder en Jorge Martin. Hij was in staat om de kloof met Navarro te vergroten, maar de twee toonaangevende KTM-rijders waren gewoon onverslaanbaar.

Voor Tom Lüthi betekende de derde plaats in Down-Under het tweede podium op rij en de zesde van het seizoen 2019. De snelle racer verdedigde zijn tweede plaats in het Moto2 Wereldkampioenschap. Hij verkleinde het verschil met Alex Marquez tot 28 punten nadat de Spanjaard vandaag achtste eindigde. Racewinnaar Brad Binder volgt slechts vijf punten achter de Zwitser.

Marcel Schrötter maakte optimaal gebruik van zijn ongunstige 20e startpositie in het gevecht van 25 ronden. De 26-jarige keerde terug naar een sterk tempo op de racezondag op het circuit van Phillip Island. Hij slaagde erin om negen posities in te halen en vocht voor de vijfde plaats in de groep. Toen hij kort voor het einde de verbinding verloor na enkele uitwijkingen, overwon hij in de laatste ronde in het duel tegen de Italiaanse Nicolo Bulega en behaalde hij de elfde positie.

De Beierse behoudt zijn achtste plaats in het wereldkampioenschap. Marcel Schrötter en zijn teamgenoot Tom Lüthi hopen vanaf het begin van het weekend weer vooraan te staan op de Grand Prix van Maleisië, die volgende week op het Sepang International Circuit van 1 tot en met 3 november zal plaatsvinden.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.