8 juli 2019
Terug naar overzicht
GP Duitsland 1

Schrötter maakt droom waar en bemachtigt podiumplaats op de Sachsenring.

Voor het thuispubliek viert Marcel Schrötter zijn derde plaats na de ongelooflijk spannende GP van Duitsland. Tom Lüthi eindigde na een veelbewogen race op de vijfde plek.

De racedag begon vrij kil met lage temperaturen en lichte regen. Dit weerhield circa 100.000 fans in Duitsland niet om hét motorsporthoogtepunt van het jaar te beleven vanaf het Sachsenring circuit. Een van hun lokale sterren, Marcel Schrötter kwalificeerde zich voor P3 en was vastbesloten om te strijden voor een podiumplaats in deze thuiswedstrijd.

Wat volgde was een van de beste races van de Duitser tot nu toe. Vanaf de start vocht hij voor het podium en even ging hij aan de leiding. Na zes ronden nam Alex Marquez de leiding over en er ontstond een gat. In de groep achtervolgers vocht Marcel Schrötter met agressieve aanvallen en perfecte lijnen voor plaats twee samen met concurrenten Brad Binder en Iker Lecuona. In de slotfase passeerde Binder Schrötter die op zijn beurt Lecuona achter zich wist te houden die later vlak voor de finish uitviel.

Met een trofee en 16 punten op zak begint Marcel Schrötter met een goed gevoel aan de zomerstop. Hij bezet samen met Lorenzo Baldassarri en Jorge Navarro de zesde positie in het algemeen klassement met 97 punten.

Tom Lüthi had vanaf P12 een lastige taak. Hij vocht zich ronde voor ronde een weg naar de kopgroep. Bij het inhalen van Xavi Vierge crashte de Spanjaard en kreeg Lüthi een penalty. Na het incident verloor hij één positie en de aansluiting met de kopgroep. Hij wist uiteindelijk een solide vijfde plaats te behalen en daarmee belangrijke punten binnen te halen in de titelrace.

Tom Lüthi moest de koppositie in het algemeen klassement afstaan aan de winnaar van de race Alex Marquez. Met nog 10 races te gaan bedraagt het verschil tussen de twee racers acht punten. De jacht op de titel gaat na de zomerstop door van 2 tot 4 augustus op het circuit van Brno in Tsjechië.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.