Moto2 | GP van Frankrijk

20 mei 2019
Terug naar overzicht

Cruciale punten behaald in Frankrijk.

Tom Lüthi behaalde vandaag de zesde plaats in een zware race op het circuit van Le Mans en komt dichterbij de koploper in het kampioenschap. Uitstekend werk van Marcel Schrötter, die een mooie achtste plaats behaalde.

Ondanks het onbehagelijke weer, kwamen zondag meer dan 100.000 fans naar het Bugatti Circuit van Le Mans om zich op te warmen met een aantal spectaculaire MotoGP-acties. De omstandigheden waren niet makkelijk voor de Dynavolt Intact GP-racers met temperaturen van rond de 15 graden.

Tom Lüthi had vanaf de eerste rij een geweldige start in de 25-ronden race en nam onmiddellijk de leiding. De Zwitser moest helaas na 3 ronden toegeven dat het vandaag niet mogelijk was om bij de top 3 te blijven. 100% vertrouwen in de motor had hij niet en heeft zich tot het uiterste ingespannen van alle races dit jaar.

Hij viel terug en vocht vervolgens met zijn teamgenoot Marcel Schrötter voor een zesde en zevende plaats. De Beierse probeerde een aantal inhaalmanoeuvres tegen zijn pit-box-buurman, maar de Zwitser slaagde erin de deur gesloten te houden. Bij een volgende poging in de laatste ronde nam de Italiaan Enea Bastianini, die vlak achter hem reed, de kans en passeerde Marcel. De achtste plaats is een geweldige prestatie voor de 26-jarige, die net een week geleden aan zijn linkervoet is geopereerd.

Tom Lüthi behaalde de zesde plaats met 10 punten. De leider in de wereldkampioenschappen, Lorenzo Baldassarri, crashte tijdens de race. Tom staat nu maar slechts 7 punten achter Baldassarri in het algemeen klassement. Marcel Schrötter heeft 8 punten behaald en daalt naar de 5e plaats, maar alles is nog steeds mogelijk voor de top.

Voordat de Grand Prix in Italië plaatsvindt van 31 mei tot en met 2 juni in Mugello en de strijd voor het wereldkampioenschap weer verder gaat, zal het team uit Memmingen, Duitsland, weer even moeten terug komen op hun een oude kracht. Daarom is het goed dat er komende dinsdag en woensdag een tweedaagse test gepland staat in Barcelona.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.