Moto2 | GP van Japan

21 oktober 2019
Terug naar overzicht

Tom Lüthi stormt naar zijn 50e Moto2-podiumplaats.

Tom Lüthi is terug in het titelgevecht nadat de Dynavolt Intact GP-rijder net de overwinning miste bij de Japan Grand Prix en als tweede eindigde. Marcel Schrötter terug in het spel van de beste racers en behaalde de negende plaats aan het einde van een zware race.

Al tijdens de warming-up op zondagochtend in de Twin Ring Motegi, waar Tom Lüthi op de eerste plaats eindigde, was het duidelijk dat hij een favoriet kan zijn voor de trofee van de Grand Prix van Japan.

Aan het begin van de 22 ronden raakten de Zwitser betrokken bij een aantal behoorlijk agressieve duels, een van hen is kampioenschapsleider en nu weer een van de belangrijkste concurrenten, Alex Marquez. Dit kostte hem veel tijd en daardoor kon hij zijn achterband nauwelijks goed houden voor het tweede deel van de race. Toen hij uiteindelijk de Spanjaard achterliet, was de Intact GP-rijder de snelste op de baan. Hij was in staat om Luca Marini te passeren en weg te komen van de racers aan de top. Hij is de Italiaan helaas niet kwijtgeraakt, twee ronden voor de finish haalde de Sky Racing-rijder hem in. Hoewel hij enkele pogingen deed om de leiding terug te winnen, moest Tom Lüthi genoegen nemen met de tweede plaats. Desalniettemin was hij blij om terug op het podium te zijn sinds Barcelona. Dit is zijn 50e podiumplaats in de Moto2-klasse.

Vlak voordat de actie volgende week weer terugkeert in Australië, kwamen de titelkansen weer dichterbij. Tom Lüthi staat nu op de tweede plaats in het kampioenschap met een achterstand van 36 punten op Alex Marquez.

Marcel Schrötter was, na een moeilijke tijd inclusief een sleutelbeenbreuk, weer terug op het niveau van de topklasse van Moto2. De Beierse, moest net als zijn teamgenoot enkele moeilijke manoeuvres van Alex Marquez verdedigen. Vanwege twee fouten tijdens de race moest hij de Spanjaard meer dan één keer inhalen. Op het moment toen de versnelling eruit sprong, met nog zes ronden te gaan, liggend in de vijfde positie en met een voorsprong van 0,6 seconden, zagen de achtervolgers kans en hebben zij gelijk de gelegenheid aangegrepen om de 26-jarige weer in te halen. Marcel Schrötter kwam als negende over de finish en gaat nu naar zijn favoriete circuit op Philipp Island, waar de volgende race van 25 tot en met 27 oktober met nieuw vertrouwen zal plaatsvinden.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.