Moto2 | GP van Jerez Spanje

7 mei 2019
Terug naar overzicht

Lüthi behaalt 4e plaats en belangrijke punten & een zware Spaanse GP voor Schrötter.

Het Dynavolt Intact GP teamlid Tom Lüthi heeft in een beheerste race in Jerez 13 belangrijke punten behaald. Marcel Schrötter eindigde na een moeilijk weekend op de 15e plaats.

De motorfans, die vandaag massaal naar het circuit van Jerez-Angel Nieto kwamen, konden na een bewolkte zondagochtend genieten van de warme Andalusische zon en de zenuwslopende races.

Het was een turbulente start voor de Moto2 klasse. De race werd na een opeenstapeling in de eerste bocht afgelast en werd vervolgens opnieuw gestart als een race van 15 ronden.

Tom Lüthi eindigde de warming-up met een tweede snelste tijd en stond met een goed gevoel opgesteld als 8e in de lijn. De Zwitser zette twee raketlanceringen neer en zat vanaf het begin het topduo Lorenzo Baldassarri en Augusto Fernandez op de hielen. In de achtste ronde moest hij pole-setter Jorge Navarro laten passeren. Tom Lüthi haalde deze keer net niet het podium, maar dankzij de 4e plaats en de 13 punten die hij verzamelde, schuift hij naar de 2e plaats in het algemeen klassement. Hij loopt nu 17 punten achter op Jerez-winnaar Baldassarri.

Marcel Schrötter had door verschillende kleine problemen een moeilijk weekend in Jerez. Zondagochtend was de 26-jarige even snel als zijn teamgenoot, maar kreeg toen een valpartij tijdens de warming-up. Tijdens de start van de race was hij in staat om naar de zevende positie te sprinten, maar kort daarna haalde Brad Binder hem in en verloor hij de gewonnen positie. De Beierse heeft hard gevochten en neemt uiteindelijk met een 15e plaats 1 punt mee naar huis. Dit betekent dat hij nu op een 3e plaats staat in het klassement.

UPDATE: Kort na de race onderging Marcel Schrötter, die het hele weekend hinkte, een röntgenfoto van zijn linkervoet. De Intact GP-racer had zichzelf tijdens de proeftraining afgelopen dinsdag bezeerd, maar tijdens het rijden geen pijn gehad. Hij dacht dat het alleen een kneuzing zou zijn en wilde het verder niet teveel opblazen, maar uit het onderzoek bleek dat hij 2 tenen had gebroken. Dit is zeker ook de reden geweest dat Marcel zich niet 100% heeft kunnen geven dit weekend. Volgens de artsen moeten deze 2 breuken geen problemen geven en Marcel Schrötter wil zelfs proberen deel te nemen aan de privé test die de ploeg uit Memmningen, Duitsland op dinsdag en woensdag in Aragón, Spanje gaat ondernemen.

Het Moto2 team wil weer volledig aanwezig tijdens de volgende Grand Prix, die plaatsvindt van 17 tot en met 19 mei in Le Mans, Frankrijk.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.