Moto2 | GP van Maleisië

5 november 2019
Terug naar overzicht

Derde podium op rij voor Lüthi na Sepang-thriller.

Tom Lüthi vocht, in een van de moeilijkste races van het seizoen, tot het einde voor de uitslag van het kampioenschap en bereikte uiteindelijk, na Japan en Australië, zijn derde podium op rij met een derde plaats. Marcel Schrötter nam de negende plaats in na een initiële fout.

Tom Lüthi probeerde alles in de hitte-strijd van Sepang om het kampioenschapsgevecht voor de Moto2-kroon 2019 open te houden tot Valencia. Na de start raakten de Zwitser verwikkeld in duels met Xavi Vierge en Tetsuta Nagashima en had het geluk te ontsnappen aan een uitglijder van de Japanners. Dit heeft hem helaas wel wat tijd gekost. Vervolgens was Alex Marquez, die voor hem reed, zijn doel, maar hij moest eerst de afstand inhalen. De topmannen met Brad Binder voorop, Alex Marquez als tweede en Tom Lüthi op de derde positie, schonken elkaar geen centimeter. Na 18 zenuwslopende ronden kruisten deze drie de finish in precies deze volgorde. Het was de 200e Moto2-race voor Tom Lüthi en hij behaalde dit zonder fouten en werd beloond met een podiumplaats.

Alex Marquez werd de nieuwe Moto2-wereldkampioen, dankzij zijn tweede plaats in de race vandaag! Tom Lüthi heeft nog steeds de kans om zichzelf de vice-titel te verzekeren in Valencia. Hij zal daarvoor Brad Binder moeten verslaan, die nu vier punten voor hem staat in het algemeen klassement.

Marcel Schrötter begon de overzeese tournee, die van Thailand over Japan en Australië naar Maleisië ging, vanuit een blessure met een gebroken sleutelbeen en eindigde deze met twee Top Tien-resultaten en nog eens 21 punten naar het kampioenschap. Een versnellingsfout aan het begin van de race kostte hem vandaag een topresultaat op het Sepang International Circuit, omdat hij met zijn sterke tempo net zo snel was als de kopgroep. Aan het einde kon de 26-jarige uiteindelijk Luca Marini achterlaten en de negende plaats mee naar huis nemen.

Na vijf intense weken keert de Dynavolt Intact GP-ploeg terug naar Europa, waar de seizoensfinale zal plaatsvinden van 15 tot en met 17 november in Valencia. Er is nog een volle aanval gepland, omdat de titel in het teamkampioenschap nog steeds mogelijk is en het verschil naar de eerste positie slechts 14 punten is.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.