Moto2 | GP van Valencia

18 november 2019
Terug naar overzicht

Lüthi heldhaftig tweede in Valencia en sterke derde plaats in de Moto2 overall.

Tom Lüthi eindige, na een ongelooflijk spannend duel voor de overwinning en voor de tweede plaats in 2019, de Valencia-finale met zijn vierde podium op rij. Het Dynavolt Intact GP-raceteam viert de derde plaats in het racekampioenschap na 19 races en de tweede plaats in het algemene teamklassement van het Moto2-wereldkampioenschap!

Zonnig weer, drukke tribunes rond het Ricardo Tormo Circuit in Valencia en een fantastische opwarmsessie van het Dynavolt Intact GP-duo Marcel Schrötter en Tom Lüthi met een derde en vierde plaats. De Moto2-ploeg uit Memmingen was klaar voor de grote finale van het seizoen 2019!

Er volgde pure opwinding en een indrukwekkende wil om te winnen, geleverd door Tom Lüthi. De race moest worden uitgesteld na verschillende incidenten in de Moto3-klasse en werd daarom ingekort tot 16 ronden, waarvan de Zwitser 13 ronden leidde. Halverwege de race had hij de leiding over zijn grootste rivaal, Brad Binder, die vlak achter hem reed. Alleen in de voorlaatste ronde op het 4 kilometer lange circuit slaagde de Zuid-Afrikaan erin om Tom Lüthi te passeren en de race te winnen.

Ondanks het verlies van de tweede plaats, was het geluk over het vierde podium op rij van Tom Lüthi groter. Vooral omdat de motor een technisch probleem had, ontstaan na het derde kampioenschap, tot kort voor de start van de race. Vanwege het geweldige werk van de Dynavolt Intact GP-crew, werd het veruit de beste Kalex in het veld.

Tom Lüthi keerde, na een jaar in het MotoGP, terug naar de tussenklasse en leverde een sprookjesseizoen af. Acht keer reed de Zwitser het podium op, hij won in Austin en verzamelde 250 punten. Vandaag werd hij beloond met de derde plaats in het wereldkampioenschap.

De seizoensfinale was voor teamgenoot Marcel Schrötter toch niet helemaal goed afgelopen. Na op de elfde plaats te hebben gestreden tot de voorlaatste ronde, hoopte de 26-jarige het wereldkampioenschap Team te winnen, maar moest hij breed gaan in een duel met Mattia Pasini. Hij viel terug naar positie 16 in de 15e van de 16 ronden en raakte onverwacht punten kwijt.

Ondanks de teleurstelling speelde de Beierse, die dit jaar een aantal races miste vanwege een blessure, een grote rol in het gevecht van het Dynavolt Intact GP-team voor het kampioenschap en eindigde het seizoen met slechts vier punten verschil op de tweede plaats in het algemeen klassement. Legendarische drie poleposities kwamen op het account van Marcel Schrötter, evenals drie podiumplaatsen en 12 top tien resultaten. Zijn derde plaats in de thuis Grand Prix op de Sachsenring blijft onvergetelijk!

Volgende week kunnen Marcel Schrötter en Tom Lüthi al een nieuwe aanval starten. De eerste test van het seizoen 2020 staat gepland voor de ploeg van Memmingen op 20 en 21 november in Jerez de la Frontera.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.